вторник, 18 май 2010 г.

МДП

МАКЕДОНСКО ДВИЖЕНИЕ „ПРЕОБРАЖЕНИЕ” ПОДПОМОГНА ОРГАНИЗИРАНЕТО НА КОНЦЕРТ В ЦАРИБРОД (ДИМИТРОВГРАД), Р. СЪРБИЯ

На 15 Май 2010 г., в залата на културния дом в Цариброд, се проведе фолклорен концерт, чието организиране бе подпомогнато от МАКЕДОНСКО ДВИЖЕНИЕ „ПРЕОБРАЖЕНИЕ”. Своя програма пред царибродчани представиха танцьорите от най-стария и един от най-известните ансамбли в България – ансамбъл „Гоце Делчев“ -гр.София, както и популярните изпълнители на българска народна музика от фолклорна област „Македония“ - Кристина Бачкова и Васил Вълканов. Нашите сънародници бяха очаровани от прекрасните танци и песни, които в продължение на час и половина изпълваха сцената на културния дом.
Преди концерта, танцьорите от ансамбъла и изпълнителите Кристина Бачкова и Васил Вълканов, заедно със съпредседателя на МДП - Петър Колев, посетиха музея и библиотеката на Цариброд. Там, г-н Колев подари няколко броя от бюлетина на МДП и предаде на ръководството на библиотеката подарък от г-н Никола Григоров, екземпляри от поредицата ,,Сите българи заедно”.
Въпреки проливния дъжд, който се изля над Цариброд, местните българи, с топли сърца и много радост, посрешнаха гостите от България.

МАКЕДОНСКО ДВИЖЕНИЕ „ПРЕОБРАЖЕНИЕ”, от свое име и от името на сънародниците ни в Цариброд, благодари на ансамбъл „Гоце Делчев“ и на Васил Вълканов и Кристина Бачкова за възхитителния концерт.

снимки от събитието

Няма коментари:

Публикуване на коментар